Om mig

Om mig

Mitt liv med hundar började när jag vid 16 års ålder fick ta över en underbar och levnadsglad svart labrador vid namn Lukas. Lukas matte och husse hade förolyckats och övriga familjen var oförmögen att ta hand om honom. Jag och Lukas hade en underbar tid tillsammans och vi tränade både agility och lydnad, han var även med mig i stallet och när jag var ute och red.

Efter Lukas har det varit många andra hundar i mitt liv, främst kompisars hundar, pojkvänners hundar och även några omplaceringshundar som stannat kortare, eller längre perioder hos mig i jakten på ett bra hem.

Efter en period med mycket jobb och fokus på karriär så bestämde jag mig för att det var dags att börja plugga igen och då började åter tankarna på en egen hund dyka upp. Jag bodde vid denna tid i England och tog gemensamt med min pojkvän beslutet att skaffa en hund och mina tankar gick genast till Lukas, en svart liten labrador hane skulle jag ha. Sagt och gjort, jag kontaktade uppfödare i området där vi bodde och till slut hittade jag en som hade valpar, och visst kunde han hålla en hane åt mig ”när ville vi komma och kolla?”. Vi gav oss av för att hämta guldklimpen men bilen ville inte som vi och la av endast 5 min från uppfödarens hus. Bilen tog en vecka att laga och uppfödaren kunde inte hålla valpen så jag fick åter igen börja söka uppfödare.

Av en händelse fastande jag för en annons från en uppfödare som bodde i närområdet, dock inte labradorer, utan rottweiler, en ras som jag alltid har beundrat och varit intresserad av länge. Jag tänkte att det skadar ju inte att åka och kolla, och alla ni som någonsin har åkt och tittat på valpar vet att det är nästan helt omöjligt att inte köpa en, så även för mig. Så med mig hem denna råa, kalla och mörka kväll den 14 november 2007  hade jag Molly, en underbar, nyfiken och tuff rottistjej på 8 veckor.

2952

906 1639 1655 2975 2994

Molly var en underbar valp, hon var kärleksfull, busig, charmig och lättlärd och efter ca 1 år började jag fundera på att köpa ytterligare en ”råtta”. Men denna gången ville jag inte ha en valp, jag ville ha en jämngammal komps till Molly som Molly kunde busa och ha roligt med.

Jag hade nu flyttat tillbaka till Sverige igen och jag började söka efter en tik i lämplig ålder och med bra stam. Efter 6 månader fann jag Bella, vackra mörka ögon tittade på mig genom annonsen på internet och jag var såld direkt. Jag åkte iväg och tittade på henne och en dryg vecka senare, den 1 mars 2009 flyttade Bella hem till oss.1985

_MG_99562036

Visst var det en liten omställning för oss alla, men efter bara några veckor så hade tjejerna ”bondat” och jag hade vant mig vid den nya rutinen .

Det var slumpen som gjorde att jag köpte min första rottis, men jag har inte ångrat detta en minut. En mer lojal, kärleksfull, vacker, rolig, charmig och modig hund får man leta efter. En rottweiler är en ras som har verkligen ALLT :)