Köpa valp av mig

Du som vill köpa valp av mig förstår att ett hundköp är ett åtagande som varar hela hundens liv dvs 10-12 år eller mer. Det är därför viktigt att du på förhand har tänkt igenom ditt köp noggrannt.

Läs gärna under fliken ”Att tänka på innan du skaffar valp”

Jag ser gärna att du/din familj har tidigare hundvana och gärna då av bruksras eller en liknande större, mer krävande ras.

Jag vill att du är en aktiv person som vet att en brukshund behöver, inte bara, fysisk motion utan också mental stimulans och att den behöver aktiveras med spår, sök, uppletande, lydnad eller något liknande flera gånger i veckan, ibland oftare för att må bra.

Du är införstådd med att en såpass stor ras som rottweilern behöver fostras på ett sätt som gör att den växer upp till en trevlig och social hund som är trygg, lugn och balanserad. Därför är det viktigt att redan tidig börja fostra, träna, socialicera och miljöträna sin valp.

Jag ser gärna valpköpare som vill träna med sikte på tävling inom tex bruks, lydnad eller varför inte rallylydnad eller viltspår. Om du är utställningsintresserad så är det ett stort plus.

Du ser det som en självklarhet att både HD/AD röntga och genomföra MH med din hund när den har uppnått rätt ålder och du kan tänka dig att ställa ut hunden 1-2 ggr på en officiell utställning (Jag kan hjälpa till med handling om man inte vill gå i ringen själv).

I gengäld så hjälper jag till med att arrangera MH, gemensam röntgen, samordna tillfällen att åka på utställning ihop kullvis osv. Jag ordnar också träningsträffar och  utställningsträning, allt utifrån mina valpköpares intresse, minst 2-3 ggr/ år samt en större träff och/eller ett träningsläger varje år. Vi har en aktiv kennel grupp på Facebook där man delar med sig precis så mkt man vill och där man kan ställa frågor och få hjälp. Självklart finns jag där för att svara på frågor, stötta och supporta under hela hundens liv.

Känner du att ovanstående stämmer in på dig och din familj, ja då är du varmt välkommen att höra av dig.